ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΜΗΝΥΜΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΛΕΥΚΑΡΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΗΜΑ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΓΥΡΟΧΟΙΑ
ΕΡΓΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ /ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΕΡΓΑ

 


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Λευκάρων, έχει σαν βασικό του στόχο την μετατροπή του χωριού, σε μια γραφική αλλά σύγχρονη και ανθρώπινη κοινότητα, η οποία θα μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της όλες της ανέσεις, που προσφέρουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινότητες. Για την υλοποίηση του πιο πάνω στόχου, έχει ήδη ολοκληρώσει αρκετά έργα υποδομής και εξωραϊσμού.

 Μερικά από τα έργα αυτά είναι:

  1. Ανακαίνιση και συντήρηση της παλιάς σταφυλομηχανής. Την μηχανή αυτή την χρησιμοποιούσαν στα παλιά χρόνια, για την κατασκευή του κρασιού.
  2. Επιδιόρθωση και συντήρηση του παλιού δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας Ελεούσας ,με σκοπό την μετατροπή του σε μουσείο κεντητικής τέχνης.
  3. Όλοι οι δρόμοι της κοινότητας έχουν πλακοστρωθεί και η κεντρική πλατεία έχει λιθοστρωθεί.
  4. Έχουν δημιουργηθεί χώροι στάθμευσης και κοινοτικά αποχωρητήρια στην πλατεία της κοινότητας, για την διευκόλυνση των ξένων και ντόπιων επισκεπτών.
  5. Επιδιόρθωση και συντήρηση του παλιού δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται δίπλα από το εξωκλήσι του Αγίου Τιμοθέου και μετατροπή του σε κοινοτικά κτίρια, που θα περιλαμβάνουν τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και αίθουσα συνεδριάσεων.
  6. Στον ίδιο χώρο κτίζεται ήδη νέο κτίριο, το οποίο θα χρησιμοποιείται σαν πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων.
  7. Ανακαίνιση και συντήρηση του παλιού υπόγειου υδραγωγείου.